Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@04:20:26 GMT

Mars؛ خدای جنگ منظومه شمسی

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۰۷۵۷

Mars؛ خدای جنگ منظومه شمسی

اسم لاتین سیاره مریخ یعنی Mars برگرفته از خدای جنگ روم است و نام دیگر آن که سیاره سرخ است به دلیل رنگ قرمز سطح آن انتخاب شده است.

عرفان تمنده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، ضمن اشاره به اینکه سیاره مریخ چهارمین سیاره منظومه شمسی است، اظهار کرد: این سیاره در زبان عربی و یونانی به نام مریخ، زبان لاتین mars و در زبان ایرانی بهرام شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اسم لاتین این سیاره یعنی Mars برگرفته از خدای جنگ روم است و نام دیگر آنکه سیاره سرخ است به دلیل رنگ قرمز سطح آن انتخاب شده است؛ قرمزی سطح مریخ نیز به دلیل وجود بسیار اکسید آهن در سطح، سنگ و خاک این سیاره است.

این کارشناس فضایی مجموعه آسمان سرای سُها ویژگی‌های این سیاره را اینگونه شرح‌داد: این سیاره دارای دوقمر به نام‌های فوبوس و دیموس است و بلندترین کوه منظومه شمسی به نام آتش‌فشان Olympus Mons که سه برابر قله اورست و حدود ۲۴ کیلومتر ارتفاع دارد.

وی ادامه‌داد: اگر بخواهیم مریخ را با سیاره زمین مقایسه کنیم باید گفت که جرم آن حدود یک دهم زمین، قطر آن ۶ هزار و ۷۹۱ کیلومتر برابر با حدود نصف کره زمین، هر روزش ۲۴ ساعت و ۳۷ دقیقه و هر سال آن ۶۸۷ روز است.

تمنده ادامه داد: تا فوریه سال ۲۰۲۱ حدود پنج ربات مریخ‌نورد به صورت موفقیت‌آمیز در این سیاره فعال بوده که در سال ۱۹۹۷ مریخ‌نرود سوجورنو، سال ۲۰۰۴ دو مریخ‌نورد اسپریت و آپورچونیتی، سال ۲۰۱۱ مریخ‌نورد معروف کیوراسیتی و در سال ۲۰۲۰ آخرین مریخ‌نورد که پرسیورنس یا استقامت نام داشت به این سیاره پرتاب شد.

وی افزود: سردی بسیار سیاره مریخ باعث شده بود که برخی ادعا کنند آبی در این سیاره وجود ندارد زیرا دمای بیشتر نقاط سیاره مریخ از قطب‌های زمین بسیار سردتر است و در قطب مریخ دما به منفی ۱۳۰ درجه سلسیوس نیز می‌رسد.

این کارشناس فضایی مجموعه آسمان سرای سُها تاکیدکرد: به دلیل شرایط اقلیمی آب و هوای مریخ تمامی افراد منتظر بودند ناسا اعلام کند مریخ خالی از آب است، ولی در سال ۲۰۱۵ ناسا اعلام کرد که آب در مریخ وجود دارد و در ماه‌های گرم سیاره آب در این سطح جاری نیز می‌شود.

وی تصریح کرد: جاری شدن آب در دمای بسیار سرد مریخ به دلیل وجود ناخالصی و نمک‌های بسیار خاص در آب آن است که باعث می‌شود آب در دما منفی ۵۰ درجه نیز به راحتی حرکت و در سطح مریخ جاری شود.

کد خبر 538281

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مریخ سفر به مريخ مریخ نورد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سیاره مریخ مریخ نورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۰۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، در آتاکاما که به عنوان خشک‌ترین بیابان سوزان جهان شناخته می‌شود، خورشید بی امان می‌تابد و وجود حیات غیرقابل تصور به نظر می‌رسد.

محققان یک گروه انعطاف پذیر از باکتری‌ها را در «دره یونگی» «Yungay Valley» بسیار خشک یافتند. این کلونی میکروبی کاملا از جهان سطحی جدا شده است. از نظر دانش پژوهان، این عمیق‌ترین بررسی میکروبی و کشف حیات میکروبی در خاک‌های آتاکاما تا به امروز است.

اشکال پیچیده‌تر حیات، برای زنده ماندن در شرایط بسیار خشک صحرای آتاکاما تلاش می‌کنند. با وجود محیط خشن، زندگی میکروبی، در خاک شور و غنی از سولفات صحرا رشد می‌کند. این شرایط، محیط منحصر به فردی را برای زندگی برخی از انواع میکروارگانیسم‌ها فراهم آورده است.

میکروب‌ها قبلا در این منطقه بیابانی تا عمق ۲.۶ فوت (۸۰ سانتیمتر) ثبت شده بودند. محققان می‌گویند تصور می‌شود ۸۰ سانتیمتر اولیه خاک، پناهگاه احتمالی در برابر نور شدید UV خورشید باشد، جایی که ممکن است مقداری آب پیدا شود.

با این حال، دانشمندان این مسئله را مطرح کرده اند که آیا میکروب‌ها می‌توانند در لایه‌های عمیق‌تر خاک زنده بمانند یا خیر. برای بررسی این سوال، «دیرک واگنر» «Dirk Wagner» و همکارانش نمونه‌های خاک عمیق زیرسطحی را از بخش دره یونگی صحرا جمع آوری کردند. آنها برای کشف این زیست کره پنهان، از یک شیوه استخراج جدید استفاده کردند تا مطمئن شوند DNA به دست آمده از موجودات زنده است.

دانش پژوهان کشف کردند که حیات میکروبی از عمق ۶.۶ فوت (۲۰۱ سانتیمتر) تا دستکم عمق ۱۳ فوت (۳۹۶ سانتیمتر) زیر سطح بیابان گسترش می‌یابد.

انواع میکروب‌های کشف شده 

میکروب‌های شاخه سفت پوستان (فیرمیکوت ها) در ۸۰ سانتی متر بالایی رسوبات دریاچه خشک (پلایا) شایع بودند. پایین‌تر ۲۰۰ سانتیمتر، جمعیت میکروبی مشخصی مشاهده شد که تحت سلطه اکتینوباکتری‌ها بود.

این گروه، باکتری‌هایی را از شاخه سفت پوستان یافتند که در برابر نمک زیاد مقاوم هستند و در محیط با اکسیژن کمتر رشد می‌کنند. اکتینوباکتری‌ها در شرایط سخت مختلفی از جمله قطب شمال و سایر زیستگاه‌های شور زندگی می‌کنند.

چگونگی زنده ماندن میکروب‌ها در این اعماق زنده

در طول تجزیه و تحلیل ژنتیکی جوامع میکروبی، برخی از باکتری‌ها شباهت‌های ژنتیکی را به دو گونه خاص نشان دادند: «ژئودرماتوفیلوس پولوریس» «Geodermatophilus pulveris» و «مود استوباکتر کاسرسی» «Modestobacter caceresi» که هر دو نوع باکتری به شاخه اکتیونوباکتر تعلق دارند.

دانش پژوهان می‌گویند این جامعه از باکتری‌ها [اکتینوباکتری‌ها]ممکن است ۱۹ هزار سال پیش، قبل از دفن شدن توسط رسوبات پلایا، در این خاک ساکن شدند و این فرضیه را مطرح کرده اند که این جامعه می‌تواند برای یک مسافت نامحدود به سمت پایین حرکت کرده باشد که نشان دهنده یک زیست کره عمیق قبلا ناشناخته در زیر اَبَرخشک‌ترین بیابان جهان است.

محققان در پاسخ به این سوال که چگونه این کلونی میکروبی می‌تواند در چنین اعماق زیادی رشد کند، می‌گویند این کار را با به دست آوردن آب از سنگ گچ معدنی انجام داده اند.

پیامد‌های این کشف بسیار فراتر از زمین است. صحرای آتاکاما با زمین‌های بایر و بی جان خود شبیه یک منظره از مریخ است. یک احتمال وسوسه انگیز در زیر خاک مریخ وجود دارد: رسوبات گچ، مشابه آنچه در آتاکاما کشف شد، که می‌تواند آب را برای حیات میکروبی فراهم کند.

نتایج این مطالعه در مجله PNAS Nexus منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف پاسخ جدیدی برای معمای دیرین یک سیاره جهنمی!
  • احتمالا در آشوب‌های اولیه منظومه شمسی، مشتری در تشکیل ماه موثر بود
  • «خدای جنگ» حسین دارابی مجوز ساخت گرفت
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد